Prošnja za sponzorstvo/donatorstvo

 

Spoštovani podporniki športa,

AKADEMSKI VATERPOLO KLUB BRANIK MARIBOR (v nadaljevanju AVK Branik), je bil ustanovljen leta 1992 in od takrat klub uspešno tekmuje na državnih prvenstvih z različnimi selekcijami. V letu 2014 smo osvojili prvi naslov državnih prvakov v članski kategoriji. Trenutno v klubu v mlajših selekcijah trenira in tekmuje okoli 40 otrok. Naša vizija za prihodnje je postati močan slovenski vaterpolo klub, ki bo uspešno nastopal tako v slovenski vaterpolo ligi, kot se tudi uspešno udeleževal različnih turnirjev v sosednjih, vaterpolsko razvitih državah (Hrvaška, Srbija, Madžarska,…).

Sezona 2016/2017 je bila za AVK Branik uspešna, predvsem v mlajših selekcijah, na katerih v klubu tudi gradimo prihodnost Mariborskega vaterpola in pripravljamo bazo za ponovitev uspeha članskega moštva iz sezone 2014. V pretekli sezoni so dečki do 13 let v državnem prvenstvu osvojili drugo mesto, v pokalnem tekmovanju pa presenetili vse in osvojili naslov pokalnih zmagovalcev. Tudi selekcija U15 je nanizala kar nekaj uspehov in nesrečno izgubila v borbi za tretje mesto v državi. Poleg izredno uspešnih mladinskih ekip, imamo v Mariboru tudi nekaj uspešnih posameznikov, ki trkajo na vrata mladinski reprezentanci Slovenije. V sezoni 2016/2017 se je na novo formirala reprezentanca letnika 2004 v kateri pričakujemo tudi nekaj naših fantov.

Naslov pokalnega zmagovalca 2017/2018 U13 – AVK Branik

Pretekla sezona kaže, da se mariborski vaterpolo prebuja, da smo na dobri poti, predvsem pri delu z mlajšimi selekcijami. Večja težava je financiranje panoge in pogoji dela v katerih fantje vsakodnevno trenirajo. Klub potrebuje novo opremo (žoge, kapice,…) in sodelovanje z dobrimi trenerji. Trenutno večino bremena nosijo starši in manjši sponzorji/donatorji. Z širitvijo in razvojem mariborskega vaterpola, pa so povezani tudi višji stroški. Da bi lahko v prihodnje zagotavljali nemoteno delo, kvalitetne treninge in nadaljnje uspehe naših fantov, iščemo dodatne vire financiranja.

 

V tem času je pridobivanje sponzorskih sredstev zelo težka naloga. Sponzorje in donatorje lahko tako pridobimo le še iz vrst tistih, ki razumejo športno življenje in pomembnost kvalitetne vzgoje otrok. Za pomoč pri realizaciji športnih ciljev prosimo tudi Vas, da v okviru vaših zmožnosti pomagate na poti navzgor. Pri tem bi želeli v AVK Branik posebej opozoriti tudi na to, da bo naša komunikacijska strategija v prihodnje temeljila na povečanju pripadnosti mariborske in širše javnosti vaterpolu. To priložnost ocenjujemo kot potencial, v katerem lahko svojo prepoznavnost in komunikacijska sporočila učinkovito usmerjajo tudi sponzorji. Naša želja je tudi poiskati sponzorja/e, s katerim bi sodelovali daljše obdobje in katerih logotip bodo naši fantje s ponosom nosili na klubski opremi.

V upanju na ugodno rešitev naše prošnje se vam že v naprej lepo zahvaljujemo in vas športno pozdravljamo.

Bodite tudi vi del našega uspeha!

Predsednik AVK Branik

Robert Grubišić Čabo

Podatki o društvu